The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

K A R E L      K O N I N G S
Some Explicit Polaroids

Karel behaalde zijn Master of Science in Chemical Engineering op de Katholieke Universiteit te Leuven. Niet tevreden met deze burgerlijke carrière, besloot hij naar de Academie voor Theater & Dans (AHK) te gaan, in het verre Amsterdam, om zich onder te dompelen in de ambacht en het vuur van het acteren. Tijdens deze periode, ontdekte hij ook zijn passie voor film. Enkele voorbeelden waar hij naar opkijkt zijn The Wrestler, Black Swan, Rundskop, De Helaasheid der Dingen, etc.

In 2020 maakte hij zijn regiedebuut met 'Charlie Z', een kortfilm die gebaseerd is op de internet troll Charlie Zelenoff, die vijftien minuten YouTube fame wist te verwerven door onervaren gym bezoekers uit te dagen en ze vervolgens brutaal in elkaar te slaan. Deze film won de Audience Award op het Euregion Film Festival, en is 6,7 en 8 augustus ook te zien op het VERS film festival te Amsterdam. Link: https://versfilmentv.nl/artikel/1234/de-genomineerden-voor-de-vers-film-awards-zijn-bekend 

Nu studeert hij af met de voorstelling 'Some Explicit Polaroids', waar hij de rol vertolkt van Nick: een extreemlinkse activist die vastzat voor een mislukte moordaanslag op een rijke zakenman. Na vijftien jaar celstraf komt hij weer vrij, maar herkent de wereld niet meer. Zijn voormalig vriendinnetje en medestrijder is nu gemeenteraadslid en wil niks meer met hem te maken hebben. In zijn eentje probeert Nick een nieuw leven te beginnen. Hij ontmoet een nachtclubdanseres die enkel praat in therapietaal, een Russische jongen op zoek naar feest en geluk, en een met HIV besmette man die zich afvraagt of verder leven wel de moeite waard is. Nick probeert zich te richten op de toekomst, maar het verleden haalt hem in.

Meer van zijn werk is te zien in zijn showreel en instagram:

https://vimeo.com/567454656     

https://www.instagram.com/karel.martel.konings/   

Contact: karel.konings.1993@outlook.be