Tamara van Lent

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Tamara van Lent

Docent dans


B3fore Th3 3nd
Docent - Danser - Dansmaker - Sportvoedingsdeskundige


Het fijne aan de opleiding Docent Dans is dat je niet alleen wordt opgeleid tot docent, maar ook als danser en dansmaker. Zo kan je zelf ondervinden waar jouw affiniteit ligt. 

Mijn naam is Tamara van Lent (1996). Vanaf jongs af aan wist ik dat ik van dans mijn beroep wilde maken. In 2013 na de middelbare school ben ik gestart aan de Utrechtse dansacademie om mij te ontwikkelen als docent, danser en ondernemer. Na het afronden van deze opleiding heb ik twee jaar de vooropleiding 5 O’clock Class gedaan om uiteindelijk aangenomen te worden voor de opleiding Docent Dans. In de vier jaar van de opleiding heb ik mijn artistieke en pedagogisch-didactische visie kunnen ontwikkelen, waardoor ik de verdieping kon opzoeken als docent, danser en dansmaker. 

Na de zomervakantie start ik als docent op het Buitenhout College (VO), geef ik verschillende lessen op amateur dansscholen en ga ik verder met mijn opleiding tot sportvoedingsdeskundige en zal ik mijn eigen coaching traject opstarten. Verder sta ik open voor alles wat op mijn pad komt en ga ik graag nieuwe uitdagingen aan. Neem een kijkje op mijn Instagram om mijn pad te volgen. 

Op mijn YouTube kanaal staan de stukken die ik de afgelopen vier jaar heb mogen maken met medestudenten en dansliefhebbers:

2018 One out of three.

2019 When life gives you lemons.

2020 Back into your own bubble.

2021 Back into your own bubble 2.0. 

Stage

In mijn afstudeerjaar heb ik verschillende stages gelopen om zo veel mogelijk ervaring op te doen voordat ik het werkveld in ga. Ik heb stagegelopen bij het Rosa Spier Huis, waar ik heb gewerkt met dementerende ouderen, bij de Utrechtse Dansacademie heb ik lesgegeven aan tweedejaars studenten en bij het Buitenhout College heb ik danslessen en ckv-lessen gegeven. Daarnaast heb ik samengewerkt met PRA Muziektheater voor het maken van een stuk met senioren en heb ik lesgegeven bij Team Sportservice Amsterdam, Dansschool Dansja, het IVKO en heb ik Taaldanslessen gegeven op basisschool Onze wereld. 

Naast het vele lesgeven heb ik meegelopen op de educatieve afdeling van Danstheater AYA, om te kijken hoe het achter de schermen gaat bij een dansgezelschap. Hier kon ik de kennis die ik heb opgedaan in het werkveld meenemen en verwerken. Ik heb als docent, danser en maker kunnen kijken naar voorstellingen om vanuit mijn bevindingen en ervaringen lesmateriaal te maken voor het basis- en voortgezet onderwijs. Naast deze werkzaamheden heb ik ook de administratieve kant van de afdeling meegekregen. Ik heb contact opgenomen met de dansers, met verschillende theaters in en rondom Amsterdam met betrekking tot de marketing en voorstellingen, ik heb contact opgenomen met scholen over workshops en voorstellingen en ik heb onderzoek gedaan naar het online platform van verschillende gezelschappen.