Dionne Verwey

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Dionne Verwey

DAS Creative ProducingInterdependenceDionne Verwey is een theatermaker en acteur. In 2012 studeerde zij af aan de Mime-opleiding in Amsterdam.

Voor haar afstudeerwerk, getiteld MAN, ontving zij de Top Naeffprijs en een nominatie op de AHK Eindwerkprijs. Als professional werkte zij onder andere bij Theatergroep Oostpool, Theater Golden Palace, De Toneelmakerij, Theater Rotterdam en Het Nationaal Theater.

In 2016 werd collectief Sir Duke als nieuwkomer ontvangen bij het Amsterdams muziektheatergezelschap Orkater. Voor de rol van Amina uit de voorstelling De Blackout van ’77 werd zij genomineerd voor een Colombina.

β€œMet uitmuntend spel en haar brede talent als muzikant en actrice neemt Dionne Verwey de toeschouwer op een verrassende manier aan de hand door ontelbare transformaties.”

Op dit moment behoort Dionne Verwey tot een van de vaste makers van Orkater en is zij naast acteur ook Artist in Residence bij VondelCS waar zij wekelijks samen met kunstenaar Brian Elstak een podcast host genaamd OWRU.