Martha Villada Márquez

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Martha Villade Márquez

Theaterdocent 


Biografie

Martha Villada Márquez heeft een behoorlijke internationale carrière als actrice, regisseuse en theaterdocente opgebouwd. Zij is gespecialiseerd in de Italiaanse Commedia dell ’Arte op de Internazionale scuola dell Attore comico in Reggio Emilia, Italië onder de leiding van grootmeester Antonio Fava. Zij heeft les gekregen van Augusto Boal, Eugenio Barba, Carlo Boso en Santiago García onder andere. Tevens regisseert zij theaterproducties en acteert zij regelmatig in o.a. in Nederlandse televisieseries. Op dit moment is zij een van de makers van de nieuwe junior voorstelling WijOok van de International Theater Amsterdam ITA.

ULYSSES IS NIEMAND


Het beeld van Ulysses die naar de zee kijkt en met al zijn kracht wens naar zijn land terugkeren was de inspiratie voor deze voorstelling.

De laatste jaren hebben we steeds vaker gehoord over immigranten, vluchtelingen en ballingen, maar er is weinig bekend over individuele verhalen.

De migrant is voortdurend op zoek naar zijn identiteit, hij behoort tot verschillende plaatsen en tot nergens tegelijkertijd, hij leeft in een LIMBO van waaruit hij slechts voor momenten kan worden gered door taal, muziek en eten.

Door middel van het theater en theatrale ervaringen geven wij een podium aan de verhalen die niemand kent, die niemand heeft gehoord.

In de voorstelling worden de onzichtbare verhalen van de migranten zichtbaar.

ULYSSES IS NIEMAND is en ODE AAN DE MIGRANT EN ZIJN NOSTALGIE.

Het is een voorstelling gemaakt door spelers uit verschillende nationaliteiten en er wordt in zeven talen gesproken.

Spelers: Marta Zogbi, Cristina Reyna, Alejandro García, Katarzyna Siewarga, Yulia Komo, Kerem Gökhan, Xiaoli Gou.

Concept en Regie: Martha Villada Márquez

BEGELEIDER: SASSAN SAGHAR YAGHMAI

MET DANK AAN:

CORINA LOK, DENNIS MEYER, MARK BERGWERFF, ERIK GRAMBERG.

Foto's: Sjoerd Derine