The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

JUNK

Maandag: 28.06.

Aanvang: 20:15 (en daarna doorlopend te bekijken)


JUNK is schaamteloos, lelijk, direct en eerlijk. In de voorstelling is het uitspreken van pijn noodzakelijk om te kunnen overleven. De voorstelling is een zoektocht naar de complexiteit van het leven met een mentale ziekte, verbintenis, betekenis en een liefde zonder verwoesting. Je ziet vier individuen gevangen in een dwangbuis van mentale ziekte, vernietiging en liefdeloosheid. Ze hebben schijnbaar niks gemeen maar slepen zichzelf en elkaar door eindeloze herinneringen en fantasieën in de hoop een weg te vinden uit de diepe put waar ze in beland zijn. Ze tillen elkaar op en maken elkaar kapot. Ze verlangen, verleiden en vechten. In Junk lezen wij een kleine, moderne maatschappij. Vier individuen zo wanhopig opzoek naar verlossing en hoop dat ze elkaar kapot maken in het proces. We zien machteloosheid en machtsmisbruik.We zien miscommunicatie en manipulatie. We zien liefde als een daad van geweld en geweld als eendaad van liefde. Aan de rand van de dood, JUNK is een genadeloos eerlijke poging woorden te geven aan een universele pijn te groot om te kunnen benoemen.


De tekst van Sarah Kane is een toneeltekst die zowel in vorm als inhoud diep en consequent de kern weet te raken. De kern van de dagelijkse strijd met de binnenkant van je hoofd, en daardoor met de wereld om je heen. Schrijver en dramaturg Roel Pronk maakte een nieuwe Nederlandse vertaling hiervan: JUNK. 


Het team waarmee wij JUNK maakte is samengesteld vanuit een gezamenlijke interesse in het bespreken van taboes. De zoektocht naar liefde en eenzaamheid via de heftigheid en lelijkheid van de wereld waar wij in leven is iets waar iedereen van aangaat. Alle cast en crewleden zijn bereid en in staat om de grenzen van zowel de inhoud als vorm op te zoeken, ze omver te smijten, en nieuwe grenzen en toestanden te scheppen en dat hebben we gedaan met JUNK. 


Het afstudeerteam bestaat uit:


CREDITS:

Regisseur & scenograaf - Erasmus Mackenna

Productieleider - Emma van Zandvoort

Technische productie - Luc Huisman

Geluidsontwerp - Matthieu Abbink

Video ontwerp - Lou Bikkers

Vertaling & dramaturgie - Roel Pronk

Lichtontwerp - Jasper Nijholt

Kostuumontwerp - Julia Diepstraten

Spelers - Amarenske Haitsma, Lina Heijmans, Thomas Höppener & Damaris de Jong

Grafische ontwerp - Sanne Noordhof

Cinematograaf - Lidewei Egbers

Productie assistent - Marit Schouwstra

Tekst - Sarah Kane


Lees het interview met Erasmus op de site van de Academie voor Theater en Dans.


fotografie: Robert van der Ree